About Us

We offer the highest quality and variety of entertainment experiences to make every moment unforgettable.

Şahmeran Entertainment

In 1996 zijn we begonnen met het organiseren van feesten voor studenten. Wij hebben onze eerste feestavond de naam “Şahmeran Akademik Eglence” gegeven. Na dit succesvolle feest zijn wij verder gegaan in het organiseren van feesten en in 2001 hebben wij besloten onze organisatie beter te structureren en een wettelijke status te geven. In dat jaar heeft onze organisatie de naam Şahmeran Entertainment gekregen. Sinds de oprichting is er veel veranderd binnen Şahmeran Entertainment. Door ieder jaar met nieuwe en andere strategieën te komen, is Şahmeran Entertainment een van de belangrijkste namen in het Turkse entertainment leven geworden.

Şahmeran Entertainment B.V. heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de entertainment markt specifiek gericht op de Turkse doelgroep. Het bedrijf is in een decennia uitgegroeid tot een professionele organisatie die zowel nationaal als internationaal opereert. Als marktleider willen we een voorbeeld zijn voor nieuwe organisaties. Door in binnen en buitenland kwalitatieve en exclusieve evenementen te organiseren heeft onze organisatie een uitstekend imago. Gemiddeld organiseert Şahmeran jaarlijks tientallen succesvolle en druk bezochte evenementen met gasten uit binnen- en buitenland.

Şahmeran

Şahmeran is een eeuwenoud Anatolisch volksverhaal, dat nog altijd van oud op jong wordt doorverteld en een inspiratiebron is voor veel Turkse kunstenaars. Duizenden jaren geleden woonden er in de buurt van Tarsus, een stad in Zuid-Anatolie, wezens die zeven lagen onder de grond in grotten leefden. Deze wezens werden Meran genoemd, zij waren slim en moedig. Meran’s gaven grote waarde aan vriendschap en liefde, zij hadden een heel vredig bestaan. Aan hun hoofd hadden ze een koningin genaamd “Şahmeran”. Şahmeran was een hele mooie jonge vrouw die nooit oud werd, wanneer ze dood ging, ging haar ziel over in het lichaam van haar dochter. De kernwoorden slim, moedig, vredig, vriendschap en liefde waren het motto voor de oprichter Seyfi Atçeken.